Valg af domæne og hjemmesideprogram til din hjemmeside

Hvilket hjemmeside program og domæne skal du vælge? Det prøver vi at belyse nedenstående så du kan komme godt fra start.


Domæne

Et domæne er et navn, der dækker over en IP-adresse på internettet. Selvom det lyder fancy – og som et dyr under vandet man skal være bange for – er det temmelig afgørende for at få din hjemmeside i luften!
Du skal nemlig have valgt et navn og om det skal være f.eks. .dk, .nu eller .com efterfølgende. Hos Nordium plejer vi at benytte one.com til det. Her kan du også tjekke om navnet allerede er anvendt af andre.
Det kan være en god idé at vælge et sigende navn i forhold til målet med hjemmesiden. Det kan også blot være dit eget navn. Gode tommelfingerregler er, at det skal være nemt at stave til, ikke for langt, ingen tal, være sigende og nemt at huske.

Valg af hjemmesideprogram

Når du skal vælge et program til din hjemmeside kan der være flere overvejelser, der er gode at have med. Èt af de største er kravet til hvilke funktioner hjemmesideprogrammet skal have. Vi har før hørt nogle selv opbygge en hjemmeside fra bunden i et hjemmeprogram, men så ikke lige havde overvejet om programmet kunne klare eksempelvis MailChimps integration. Det er ret ærgerligt. Derfor er det en rigtig god idé at tegne, beslutte og overveje, hvilke funktioner og tiltag din hjemmeside skal have i de første versioner, men måske også på længere sigt. Det er øv efter kort tid, at skulle lave det hele om, fordi man gerne vil kunne noget mere med sin hjemmeside. Et ordentligt fundament, afhængig af ambitioner, er måske at foretrække.
Derfor anbefaler vi som udgangspunkt disse tre hjemmesideprogrammer:

  • WordPress
  • Wix
  • Squarespace

Det gør vi af flere årsager:

  • De er forholdsvis lette at komme i gang med, og kræver ikke stor erfaring
  • De er forholdsvis billige at komme i gang med
  • Gode skaleringsmuligheder
  • De er responsive (virker på Ipads, tablet, Ipad, computer, mobiler)
  • De er anvendt i hele verden – også i DK – så det er nemt at få hjælp
  • Det er store programmer med alle mulige tænkelige funktioner, der med stor sandsynlighed passer til dit behov.  

Hos alle tre hjemmesideprogrammer kan du vælge mellem forskellige temaer – gratis og betalte. At vælge et tema kan være en let måde at komme i gang på, hvis du ikke har så meget erfaring med hjemmesideopbygning.
Det kan også være en idé at betale til at få lavet sig en hjemmeside – der er ihvertfald mange om buddet. Men pas på i dit valg, da flere tager enorme summer og efterlader et dårligt produkt, service og udgangspunkt, hvor det er svært at ændre i fundamentet efterfølgende. Nordium vil gerne hjælpe dig med at finde nogle gode hjemmesidebyggere til din hjemmeside, hvis du gerne vil have vores anbefaling. Kontakt os på [email protected].
– Vi har ingen aftaler med nogle vi tjener noget på eller andet idet vi anbefaler eller henviser. Og det gælder alt hvad vi henviser til generelt. Udelukkende uvildige vurderinger.

Vedligeholdelse af hjemmesiden er vigtig. Sørg for at den er opdateret så alle informationer er up-to-date. Vedligeholdelse kan omfatte mange ting afhængigt af målet med siden, men det er selvfølgelig vigtigt i forhold til at din hjemmesiden bliver ved med at fremstå som du gerne vil have det.

Lær Nordium bedre at kende

Skriv dig op til vores nyhedsbrev for behandlere og modtag information om, hvordan Nordium kan hjælpe dig og din hverdag. Du kan framelde dig igen til enhver tid.
© Nordium 2021, alle rettigheder forbeholdes
Nordium I/S | C. A. Olesens Gade 4, 9000 Aalborg | CVR: 41696761
GDPR Servicevilkår Cookie- og Privatlivspolitik