4 tips til en god start på de sociale medier

Sociale medier kan være en effektiv måde at komme i kontakt og opnå online synlighed overfor sin målgruppe. I dette indlæg giver vi dig 4 tips så du kan komme godt fra start.


Kom godt fra start

Sociale medier eller SoMe omfatter kanaler såsom Facebook, Instagram, TikTop, LinkedIn, Twitter mm., og kan være en god kommunikationskanal at gøre sig bemærket. Naturligvis afhængig af din målgruppe og hvor denne allerede interagerer.

Uanset hvilke kanaler du vælger at fokusere på i din markedsføring er det vigtigt med en plan. Der genereres hvert minut så meget indhold på internettet, at du lynhurtigt drukner i mængden, hvis ikke du har en målrettet plan for, hvordan dit indhold får dit budskab ud samtidig med det skaber værdi for målgruppen du gerne vil ramme. 

Tip 1 – Udvælg dine medier

Først må du afgøre hvilke sociale medier din tilstedeværelse vil give bedst mening. Undersøg hvordan de forskellige medier (som instagram, linkedin, nyhedsbrev, blog osv.) er i overensstemmelse med din identitet, målgruppe og budskab.

Tip 2 – Indsnævr kategorier for dit indhold

Når du har afgjort hvilke medier dit fokus skal ligge på, er det tid til, at skrive dine egne retningslinjer for hvordan du bruger mediet. Det kan du bruge når du skal planlægge hvilke opslag du “poster”. Når du er konsistent i det indhold du lægger op på dit sociale medie får du følgere, der finder dit budskab værdifuldt og som har forventninger til hvad du lægger op. Er du ikke i stand til at møde de forventninger vil deres engagement falde, hvilket i sidste ende betyder, at det sociale medie ikke kommer til at prioritere, at dine nye opslag bliver vist frem.

Det kan derfor være en god idé, at Udarbejde en liste af forskellige former for indhold du kan dele på mediet, og når alle tankerne er noteret udvælger du en håndfuld kategorier som vil sætte rammerne for indholdet på din profil. Det kan være, at du er kostvejleder og har valgt at dele opslag indenfor en kategori som “weekendmad”, fordi du oplever mange, der er bange for at skulle undvære lækker mad når de skal tabe sig, eller du som psykoterapeut laver opslag om følelsen af ensomhed hos en specifik gruppe, fordi det er noget du har beskæftiget dig meget med.

  • Kernen er, at du udvælger kategorier med relevans for dig og din profil, og som giver værdi for din målgruppe. Giv dem lyst til at følge med og lære mere.

Du kan prøve dig frem med en ny kategori hen ad vejen, men sørg for ikke at introducere mere end én ny ting ad gangen, både for ikke at forvirre dit publikum, men også for at du bedre kan afgøre om dit nye tiltag bliver taget godt imod.

Tip 3 – Planlæg dine opslag

Når du ved inden for hvilke kategorier, du vil skabe dit indhold, kan du begynde at planlægge, hvad dit indhold skal være og hvor ofte du vil poste. Mange og regelmæssige opslag vil give dig det bedste resultat, men hvis du ikke føler dig helt sikker i de sociale medier anbefaler vi at starte i det små med et ugentligt opslag og justere op derfra. Algoritmerne bag de sociale medier vil reagere bedre på en stigning i din aktivitet, frem for aktivitet der går fra meget høj til lav.

Planlæg opslag til nogle uger frem og hold en kalender over mærkedage eller særlige relevante begivenheder i løbet af året. Der findes forskellige online redskaber du kan anvende til din planlægning, f.eks. hootsuite til sociale medier og mailchimp til email markedsføring.

Tip 4 – Vær aktiv på dine fortrukne medier

Planlæg sådan at du har tid til at interagere med dine modtagere når de responderer på dit indhold. Det er vigtigt, at dine sociale medier ikke bliver en en-vejs-kommunikation, hvor du kun er aktiv, når du lægger et nyt opslag op. Vær aktiv med kommentarer og synes godt om, når dem du følger ligger noget værdifuldt op, og interager med følgere og kolleger i så høj en grad du kan. Det er en nem og tilgængelig måde at interagere med sine kunder og forretningspartnere.

Det er også med til at skabe mere opmærksomhed på din egen profil, samt styrke en etableret relation, at du tager dig tid at udvise interesse. Selvfølgelig skal det gøres med måde, og så det passer til dig

Lær Nordium bedre at kende

Skriv dig op til vores nyhedsbrev for behandlere og modtag information om, hvordan Nordium kan hjælpe dig og din hverdag. Du kan framelde dig igen til enhver tid.
© Nordium 2021, alle rettigheder forbeholdes
Nordium I/S | C. A. Olesens Gade 4, 9000 Aalborg | CVR: 41696761
GDPR Servicevilkår Cookie- og Privatlivspolitik