Er SEO relevant for behandlere?

Ordet SEO bliver smidt frem og tilbage i markedsføringsverden. Men hvad er det egentlig for en størrelse, og kunne det være relevant for dig at benytte? Det forsøger vi at give et svar på her.


Hvorfor SEO

SEO står for ‘Search Engine Optimization’ og omfatter, hvordan din hjemmeside og blogindlæg bliver placeret på Google. En super god SEO betyder, at når folk søger på Google efter noget du har skrevet om på din hjemmeside, vil det være placeret som et af de øverste resultater på Google søgningen. 

Konkurrencen for at lande en topplacering på Google kan være enorm hård, da der findes rigtig mange om buddet. Googler du eksempelvis ordet ‘bukser’ er der enorm konkurrence, hvorimod ‘nakkesmerte gravid’ er der en lille konkurrence. 

Google vil gerne give sine kunder den bedste oplevelse, og det gør de ved at placere de sider Google tror vil skabe mest værdi for læseren. Det er en såkaldt algoritme, der afgør hvilke sider Google tror skaber mest værdi. Hvad, som afgør at Google tror at nogle sider er mere relevante end andre, er svært gennemskue, men følgende punkter har betydning for at få en god placering: 

  • Billeder med billedtekster
  • Tilstrækkeligt med tekst (mange ord) 
  • Ord flettet ind i dine tekster, der matcher søgningen 
  • Meta beskrivelser
  • Loadinghastigheden af din side
  • Antallet af besøgende
  • Hvor længe de besøgende er på siden
  • Antal kliks på undersider 
  • Og meget mere 

Såfremt du benytter et hjemmesideprogram til din hjemmeside eller blog, bliver det for det meste allerede SEO optimeret i nogen grad. Og hjemmesideprogrammer kan også til tider være ‘flink’ til at berette dig, såfremt en af dine sider ikke er godt optimeret. 
Men en konto hos Nordium SEO optimeres din behandlerprofil automatisk således at dine eksisterende og nye kunder vil kunne finde dig online.

Skal jeg bruge tid på SEO

Overvej om det er relevant for dig at bruge tid på SEO optimering. Det kan nemlig være ret tidskrævende at komme i gang med, tungt at vedligeholde og så tager det lang tid før du ser nogen gevinst.

Forestil dig med SEO, at det er små frø du sår, og det tager lang tid, før det reelt set bliver til noget du kan høste. Og hvad er det egentlig du høster? Vær opmærksom på om den eventuelle høst giver nogen værdi i forhold til dit mål med hjemmesiden.  

Med SEO fanger du muligvis ikke besøgende, der er relevante for dig og dit mål. Hvis din forretning eksempelvis er fysisk lokaliseret i Nordjylland er det måske ikke så relevante med bornholmske besøgende på din blog eller hjemmeside. Det er vel at foretrække 10 ‘varme’ besøgende på din hjemmeside, der passer til din målgruppe i form af spidskompetencer og ydelser, end 100 ‘kolde’ besøgende, der ligger udenfor skiven.

Lær Nordium bedre at kende

Skriv dig op til vores nyhedsbrev for behandlere og modtag information om, hvordan Nordium kan hjælpe dig og din hverdag. Du kan framelde dig igen til enhver tid.
© Nordium 2021, alle rettigheder forbeholdes
Nordium I/S | C. A. Olesens Gade 4, 9000 Aalborg | CVR: 41696761
GDPR Servicevilkår Cookie- og Privatlivspolitik