Bliv inspireret – 3 forskellige bud på kalender opbygning

Det kan være svært at finde hoved og hale i bloksystemet, når systemet tillader så mange valgmuligheder. Men alle behandlere er forskellige og derfor er det så vigtigt med et dynamisk/fleksibelt system, der kan tilgodese alle behov. Derfor har vi samlet 3 eksempler, som har vidt forskellige kalender-opbygning, men som passer præcis til deres temperament og hverdag.


1. Dorthe – krops- og psykoterapeut

Jeg har oprettet et ugeskema, som jeg har kopieret ind for alle mine uger. Hvis jeg skal på kursus, eller der er kommet et eller andet op, går jeg nemt ind i “Rediger skema” og bare retter til.

Billede af Dorthe ugeskema.

Derfor ser mit skema sådan ud

“Det, som er vigtigt for mig, er, at jeg har friheden og kontrollen over, hvornår mine klienter kan booke tid – samtidig med at mine klienter har flere muligheder for at vælge en tid.” 

“Jeg har valgt at indsætte Tidsblokke (de blå) omkring midten af dagen for at undgå spildtid mellem bookinger. Jeg har f.eks. om tirsdagen og torsdagen et hul i min kalender, fordi jeg dyrker sport på de tidspunkter. Mandag arbejder jeg i en virksomhed.” 

“Dertil synes jeg, det er smart at have powerblokke i slutningen af dagen, da jeg så åbner op for, at behandlinger af forskellige længder kan bookes. Om jeg slutter min dag kl. 17.00, 17.30 eller 17.45 er ikke så afgørende for mig.” 

2. Rune – fysiurgisk massør 

Jeg arbejder som fysiurgisk massør, og elsker at hjælpe mine kunder – om de har ondt i kroppen eller bare har brug for 100% afslapning i en ellers stresset hverdag.

Derfor ser mit skema sådan ud

“Det mest afgørende for mig er, at jeg undgår så meget spildtid som mulig. Det føler jeg, at jeg i højere grad opnår med Powerblokken. Mit tidligere bookingsystem var meget låst og ufleksibelt, så der næsten dagligt var 15-30 minutters spildtid mellem mine online bookingerne.”

“Derudover arbejder jeg også i weekenden hver anden uge – både lørdag og søndag. Det er derfor mega nemt at have et ugeskema, man bare lige kan kopiere ind. Jeg har 2 ugeskemaer – et til når jeg arbejder i weekenden, og et til når jeg ikke gør. Som noget lidt vildt har jeg faktisk smidt en kæmp lang Powerblok ind både om lørdagen og søndagen. Det giver mening for mig, da jeg bare kan give den maks gas uden huller i dagen”.

Et billede af Runes ugeskema
Her ses et billed af Runes ugeskema, som han benytter i lige uger. I ulige uger har han fri i weekenden, men ellers ser hans skema ens ud i alle hverdage. Rune går til pilates om onsdagen, hvorfor hans Powerblok først starter kl. 9.30.

3. Gry – Designeren bag Nordium

Gry er ikke behandler men designeren bag bloksystemet, og hun vil gerne give sit bud på, hvordan hun ville strukturere sit ugeskema, hvis hun var behandler.

Grys bud – minimalt spildtid 

“Efter at have talt med en del behandlere, undersøgt deres hverdag og prioriteringer, ville jeg strukturere mit ugeskema på en måde, der både eliminerer spildtid men også giver klienter forskellige tidspunkter, hvor de kan booke mig. Det ville resultere i flere behandlinger om ugen samt mere frihed til at tage hånd om alle de andre aspekter af hverdagen – om det er bogføring, e-mails, instagramopdateringer, nye uddannelser eller noget helt andet.”

“Mit bud på et skema er lavet ud fra det scenarie, at mine ydelser varer 60 og 90 minutter. Jeg bruger tidsblokke til at oprette faste tider, så jeg ved, at mine klienter har mulighed for at booke sig ind morgen, formiddag eller eftermiddag, alt efter hvad der passer dem bedst.”

“Jeg har altid 15 minutter mellem mine blokke, for så ved jeg nemlig, at der er tid til at få sendt selv de mest snakkesalige klienter godt ud af døren inden min næste aftale, helt uden stress.”

“Om fredagen har jeg lagt min første blok kl. 09.15 for at have tid om morgenen til at skabe et overblik over ugen, der er gået – f.eks. i forhold til om der er betalinger, jeg mangler at modtage, eller der er noget bogføring, der skal ordnes.”

“Jeg bruger Powerblokken i tiden op til min frokostpause og i de sidste timer på dagen. På den måde ved jeg, at jeg har mindst en halv time frokostpause, og de dage, hvor Powerblokken ikke bliver fyldt helt op, har jeg måske en time. Så kan jeg få ordnet nogle mindre opgaver som f.eks. at planlægge opslag til Facebook og Instagram eller bare tage lidt ekstra tid til mig selv.”

Gry er i øvrigt super skarp i at forstå dine behov og giver gerne et bud på en ugestruktur, der passer til dig. Du skal være velkommen til at kontakte hende på [email protected].dk

Lær Nordium bedre at kende

Skriv dig op til vores nyhedsbrev for behandlere og modtag information om, hvordan Nordium kan hjælpe dig og din hverdag. Du kan framelde dig igen til enhver tid.
© Nordium 2021, alle rettigheder forbeholdes
Nordium I/S | C. A. Olesens Gade 4, 9000 Aalborg | CVR: 41696761
GDPR Servicevilkår Cookie- og Privatlivspolitik